Untitled_Space_004

100_1

Untitled_Space_004, Azuma Village (JP), 2001

A third sketch was created en passant in the same year, Untitled_Space_04, inspired by a competition for a new museum for watercolours in Japan. It concerns a variation on the theme of Untitled_Space_02, a series of open T-shaped glass pavilions carefully situated within the surrounding landscape. The artworks are exhibited inside these structures, where light and atmosphere can be conditioned if necessary. Visitors remain outside and watch through the glass, shielded from rain or sun by the roof, but otherwise at the mercy of the forces of nature. Artworks, the surrounding landscape, the sky above, the ground beneath and the people present are reflected and artificially multiplied on the matrix of glass panels, merging into the ever changing images that define the identity of the new museum.

http://too.nl/en/home/architecture/untitled-space-04